Hirdetés

Frekvenciacsere Nagy-Hideg-hegy vételkörzetében

Az Antenna Hungária (AH) ma bejelentette, hogy folytatja a digitális földfelszíni televíziós szolgáltatások fejlesztését, a MinDig TV Extra szolgáltatás 2014. október 1-jétől újabb két – D és E jelű – DVB-T multiplex elindításával 22 teljesen új csatorna vételét biztosítja az előfizetők részére. Ezzel immár 55 tévécsatorna műsora fogható tető- vagy egyes helyeken szobaantennával. A két új hálózat elindítása során azonban a győri D jelű multiplex és a Nagy-Hideg-hegyi C jelű multiplex azonos csatornára került, mely a Nagy-Hideg-hegyi vételkörzet egyes területein interferenciát okozhat.

Hirdetés

A probléma kiküszöbölése érdekében az AH frekvenciacserét hajt végre a Nagy-Hideg-hegyi telephelyen, a digitális adó áthangolására 2014. szeptember 24-én délelőtt kerül sor. A munkák miatt néhány órán keresztül szünetel a digitális sugárzás, a MinDig TV és MinDig TV Extra programjai ebben a vételkörzetben nem lesznek elérhetők.

Antenna Hungária: frekvenciaváltás, Nagy-Hideg-hegy

A frekvenciacserét követően Nagy-Hideg-hegy körzetében a MinDig TV ingyenes kereskedelmi csatornái és a MinDig TV Extra Alapcsomagja (C jelű multiplex) az eddigi 46-os csatorna (674 MHz) helyett az 58-as csatornán (770 MHz) lesznek elérhetők, a többi multiplex (A, B, D és E) frekvenciái nem változnak. A változással az effektív kisugárzott teljesítmény (max. ERP) 2,6 kW-ról 4 kW-ra emelkedik. A frekvenciacserét követően a fenti körzetben újra kell hangolni a digitális földfelszíni vevőeszközöket, melyet a digitális adók visszakapcsolása (13 óra) után kell elvégezni.

A változásokkal kapcsolatban további információ a MinDig TV honlapon (www.mindigtv.hu) és ingyenes telefonszámán: 06-80-90-99-00, valamint a MinDig TV Extra honlapon (www.mindigtvextra.hu) és call center számán: 1211 kapható.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények