2019. április 18., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Hírek » Mérleg rovat

Elismerték a felelősségüket a PayPalt megtámadó Anonymous-aktivisták

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: IT café

A számítógépes rendszer elleni támadás súlyos bűncselekménynek számít az Egyesült Államokban, de a beismerés enyhítő körülménynek számít.

Hirdetés

Az Egyesült Államokban zajlik az a per, amelyben olyan, az Anonymous mozgalommal szimpatizáló „hactivistákat” vádolnak bűncselekménnyel, akik állítólag részt vettek a PayPal rendszere ellen 2010 decemberében végrehajtott túlterheléses támadásban. Az eljárás most új pontra érkezett, ugyanis az ügyészség közleménye szerint a vádlottak bűnösnek vallották magukat.

Annak idején az IT café is beszámolt róla, hogy az aktivistákat az dühítette fel, hogy az éppen zajló Wikileaks-botrány következményeként kártyatársaságok, pénzintézetek – közvetlenül a felhasználási feltételek megsértésére hivatkozva, de közvetetten valójában politikai nyomásra – megtagadták, hogy a kiszivárogtató Wikileaksnek adományokat, átutalásokat közvetítsenek, a kiszivárogtató oldal számláját befagyasztották.

A vádlottak nyilatkozata egyfajta vádalku része, mivel ilyen esetekben várható egyes vádpontok elejtése, illetve a kiszabandó büntetés kisebb mértéke.

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.