Az Anonymous NATO-szervereket tört fel

Hirdetés

Nem sokkal az után, hogy az FBI az Egyesült Államokban 16 embert letartóztatott azzal a gyanúval, hogy részesei az Anonymous nevű hackermozgalomnak, a társaság a Twitteren tegnap bejelentette, hogy újra „nagyot dobtak”: sikerült behatolniuk a NATO rendszerébe, és körülbelül egy gigabájtnyi bizalmas adatot is megszereztek.

Ugyanakkor a gúnyos hangvételű, a NATO-rendszerek sebezhetőségét cikiző hozzászólásokban azt is bejelentették, hogy nem hozzák nyilvánosságra az iratok többségét, mivel az „felelőtlenség lenne”, mindössze néhány oldalnyit, egy 2007-es és egy 2008-as iratcsomagot tettek fel bizonyítékként különféle tárhelyekre. Ezek egy részét a szolgáltató már eltávolította, de azért kis kereséssel még fellelhetőek az interneten. A bejegyzések szerint igen egyszerűen hatoltak be a szerverekre: egy kódot helyeztek el a webes formokban, majd megnézték, hogy a háttérben lévő adatbázis hogyan reagál erre.

Anonymous

A NATO szóvivője bejelentette, hogy már vizsgálják a történteket.

Anonymous

Ugyanakkor tegnap az Anonymous és az állítólag feloszlott LulzSec (valószínűleg mégsem, mivel a Rupert Murdoch tulajdonában lévő The Sun bulvárlap elleni minapi támadást ők vállalták magukra) közös nyilatkozatban fordult az FBI-hoz, egyenesen Steve Chabinsky igazgatóhoz, és kifejtették, hogy a letartóztatások ellenére nem hátrálnak meg, folytatják akcióikat: „Ezek a kormányok és vállalatok a mi ellenségeink. És minden rendelkezésünkre álló eszközzel folytatjuk a harcot ellenük, beleértve a weboldalak feltörését is, és lerántjuk a leplet a hazugságaikról.” Egy másik bejegyzésben pedig hozzáfűzték: „Dolgozunk, az FBI is végzi a munkáját. Meglátjuk, ki lesz eredményesebb.”

Azóta történt

Előzmények