A magyar Anonymous újra a KDNP-t vette célba

A gepnarancs.hu, illetve a nagyvaros.hu számolt be arról tegnap este, hogy az Anonymous mozgalom nevében hacktivisták február 24-én, pénteken megtámadták a Kereszténydemokrata Néppárt ifjúsági tagozatának (Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség – IKSZ) honlapját. A két honlap által közölt minimális információ, illetve az alapján, hogy az IKSZ honlapja e hír írásának időpontjában sem elérhető, valószínűsíthető, hogy nem egyszerűen az Anonymous szimpatizánsai által szokásos módon alkalmazott túlterheléses támadásról van szó, hanem mélyebb szintű hackelésről: a behatolók állítólag azt közölték, hogy nemcsak birtokba vették a honlapot, hanem „jelentős mennyiségű információt” töröltek is róla.

Hirdetés

A nemrég a szintén KDNP-s Hoffmann Rózsa személyes honlapját is megtámadó Anonok üzenete egyértelműen kimondja, hogy politikai indíttatású a támadás, mivel kijelentik, hogy a felsőoktatási reform bizonyos részeivel elégedetlen új hallgatói érdek-képviseleti szervezet, a Hallgatói Hálózat törekvéseit kívánják a támadással támogatni, és elfogadhatatlannak tartják, hogy az IKSZ a kormány pártjára állt.

Az IKSZ a helyreállítás idejére a következő üzenetet helyezte el:

Péntek este a Hallgatói Hálózatot támogató hekkerek kísérletet tettek arra, hogy elnémítsanak minket. Az akció közben feltörték honlapunkat, amelyet hamarosan eredeti formájában találhattok meg itt.

Addig is kövessetek minket Facebookon és Twitteren!

Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség

Erre az üzenetre az Anonymous Operation Hungary Facebook-fiókjában egy aktivista már válaszolt is: „Dear IKSZ! it was Anonymous and NOT Hallgatói Hálózat! Don't you understand?

Azóta történt

Előzmények