Szabványosítanák a biztonsági szoftverek vizsgálatát

Hirdetés

Az Anti-Malware Testing Standards Organization (AMTSO) tagjai – köztük a szervezet igazgatótanácsának tagjaként tevékenykedő Szappanos Gábor, a VirusBuster Kft. Víruslaboratóriumának vezetője – olyan dokumentumokat publikáltak, melyek elsőként állítanak fel szabványokat a biztonsági szoftverek vizsgálatára. Ezeknek a szabványoknak a kidolgozásában 40-nél is több számítógépes biztonsági szakértő, terméktesztelő és médiaszakember vett részt a világ minden részéről.
Az AMTSO tagjai egy átfogó, a legjobb ajánlásokat tartalmazó gyűjteményt is összeállítottak a biztonsági szoftverek dinamikus vizsgálatának a támogatására. A dokumentum a pontosabb és megbízhatóbb vizsgálati eredményekhez szükséges körülmények felállításában segíti a tesztelőket. Mindkét kiadvány (a The Fundamental Principles of Testing, illetve a Best Practices for Dynamic Testing) letölthető az AMTSO honlapjáról.
A szabványok elfogadása és alkalmazása önkéntes alapon történik a tesztelők és elemzők részéről. Az AMTSO a tervei szerint folyamatosan publikálja majd azokat a visszajelzéseket, amelyek a szabványok megfelelőségére vonatkoznak, s támogatást nyújtanak majd a termékismertetők és sajtóelemzések minőségének javításában is.

Azóta történt

Előzmények