Amerikai befektetőké a Disztributor.hu

Hirdetés

A SZÁMALK cégcsoportról levált Disztributor.hu Zrt. részvényeinek minősített többségét megvásárolta az amerikai Cutler Overseas LLC pénzügyi befektető társaság, amely a Pragmatika-C Cutler Kft.-n keresztül gyakorolja tulajdonosi jogait – jelentette be ma a társaság. Az önállósult vállalat a továbbiakban egyszerűsített részvénytársasági formában folytatja működését a számítástechnikai eszközök magyarországi nagykereskedelmi piacán, továbbra is az eddigi vezérigazgató, Darvas Krisztián irányítása alatt.

A SZÁMALK 1990-ben hozta létre disztribúcióval foglalkozó divízióját, amely először Microsoft szoftverek, majd 1993-tól Compaq eszközök nagykereskedelmével foglalkozott. A divízió 2002-ben önálló részvénytársasággá vált a cégcsoporton belül, SZÁMALK Kereskedőház Rt. néven. A 2004-ben 17,7 milliárd forintos forgalmat bonyolító — és ezzel meghatározó nagykereskedővé fejlődő — cég Disztributor.hu Zrt. néven 2005-ben függetlenedett a SZÁMALK cégcsoporttól, és négy nagy gyártójának (Cisco Systems, HP, IBM és Microsoft) portfóliójára összpontosította nagykereskedelmi tevékenységét. Az addig elsősorban az enterprise szegmensre fókuszáló vállalat később belépett a kis- és középvállalkozásoknak szánt informatikai megoldások piacára is.

Az átalakulási és önállósodási folyamat zárult le most, 2008-ban azzal, hogy egyes korábbi tulajdonosok értékesítették tulajdonrészüket a tulajdonosi jogait a Pragmatika-C Cutler Kft.-n keresztül gyakorló Cutler Overseas LLC-nek. Az önállósodott vállalattal szembeni legfontosabb tulajdonosi elvárás az, hogy az valósítsa meg a 2007-ben kitűzött stratégiai és növekedési céljait, és növelje forgalmát és nyereségét – áll a cég közleményében.

Azóta történt

Előzmények