Amerikai cégektől vár segítséget a kiberbűnözés elleni harcban a Biden-kormány

Lisa Monaco, az Egyesült Államok helyettes főügyésze szerint az igazságügyi minisztériumnak szüksége van az amerikai cégekre, hogy lekapcsolja a kiberbűnözőket.

Üzent az amerikai vállalatoknak a napokban Lisa Monaco, az Egyesült Államok helyettes főügyésze: az igazságügyi minisztériumnak szüksége van a segítségükre, hogy legyőzze a kiberbűnözőket.

Monaco szerint egyedül nem bírnak a feladattal, de tudják, hogy a helyzet rossz a cégeknek, rossz Amerikának, és árt annak az értéknek, amit képviselnek országként, ha a cégeket megtámadják, és azok nem dolgoznak együtt a hatóságokkal.

Az igazságügyi minisztérium egyébként új tervezettel támadná a kriptopénzeket, idén pedig olyan különleges egységeket hozott létre, amelyek a zsarolóvírusokra és a digitális zsarolásra szakosodtak.

A Colonial Pipeline elleni támadás után is felléptek, ott a kriptopénzben kifizetett váltságdíjból 2,3 millió dollárt szereztek vissza.

Monaco azt várja, hogy a cégek jelezzék feléjük, van-e akadálya vagy nehézsége annak, hogy miként és mikor jelentik a kibertámadásokat a kormánynak. Elmondása szerint aki felveszi velük a kapcsolatot, az látja majd, hogy elszánt és gyors a hatóság fellépése. Kijelentette továbbá, hogy megteszik a szükséges letartóztatásokat, felelősségre vonják az embereket és visszaszerzik a pénzeket.

Azóta történt

Előzmények