Tovább támadják a Facebookot a gyerekeknek szóló Instagram miatt

Újabb amerikai törvényhozók szólították fel a Facebookot arra, hogy ne indítsa el a gyerekeknek szánt Instagramot.

Amerikai törvényhozók újabb csoportja szólította fel a Facebookot arra, hogy ne indítsa el az Instagram 13 év alatti gyerekeknek szánt változatát.

A törvényhozók szerint a közösségi médiában tevékenykedő vállalat egyszerűen képtelen hitelt érdemlően elkötelezni magát a gyermekek online védelme mellett.

Ed Markey, Richard Blumenthal, Kathy Castor és Lori Trahan szerint a Facebook nem oszlatta el az aggodalmaikat. A törvényhozóknak címzett áprilisi leveléből mindössze annyit közölt a vállalat, hogy nincs tervezett megjelenési idő, a fejlesztés hónapokat vehet igénybe.

A törvényhozók állásfoglalása szerint a Facebook folyamatosan bizonyította, hogy képtelen megvédeni a platformjain a gyerekeket, továbbá mindig a profitot választja a cég az emberek helyett. Felszólították a Facebookot, hogy hagyjon fel a gyerekeket célzó terveivel. Nemrég pedig egy 40 államügyészből álló csoport intézett ugyanilyen felszólítást Mark Zuckerbergnek, a Facebook ügyvezetőjének.

A Facebook egyik szóvivője úgy reagált, hogy amint a szülők tudják, a gyerekek már úgyis online vannak. A Facebook szerinte csak javítana a helyzeten azzal, hogy jobb élményt ad, a szülők számára pedig átláthatóságot és irányítást biztosítana a gyerekek tevékenységével kapcsolatban. Azt ígérték korábban, hogy a reklámokat is kihagynák a 13 év alattiaknak szóló verzióból.

A Facebookot a nagy ígéretek ellenére gyakorlatilag napi szinten szólítják fel politikusok, civil szervezetek vagy gyerekekért dolgozó közösségek, hogy ne adjon ki gyerekeknek szánt Instagramot.

Azóta történt

Előzmények