2019. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Hírek » Mérleg rovat

Ipari kémkedéssel vádolja az AMD korábbi középvezetőit

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: IT café

A chipgyártó szerint a 2012-ben az NVIDIA-hoz távozó szakemberek több mint százezer bizalmas dokumentumot vittek magukkal.

Egy massachusettsi bíróságra tegnap benyújtott kereset szerint az AMD azzal vádolja négy korábbi alkalmazottját, egy, a konzolfejlesztésért felelős alelnökét, valamint három, a Boxborough leányvállalatnál dolgozó menedzsert, hogy tavaly a konkurens NVIDIA-hoz távozó alkalmazottak ipari titkokat vittek magukkal a versenytárshoz. A kereset szerint a négy szakember több mint 100 ezer bizalmas dokumentummal, illetve kereskedelmi titkokkal érkeztek új munkahelyükre.

Hirdetés

A benyújtott dokumentum szerint Robert Feldstein, Manoo Desai, Nicolas Kociuk és Richard Hagen a váltásra készülve tették „tarisznyájukba” ezeket a fájlokat, és ezzel komoly károkat okoztak a chipgyártónak. A keresetben azt állítják, hogy megdönthetetlen bizonyítékuk van az illegális másolásra.

A bíróság a per indulásával egy időben elrendelte, hogy a négy alperes, amennyiben tényleg rendelkeznek ilyenekkel, mostantól semmilyen, az AMD-től származó dokumentumot, illetve adathordozót nem oszthatnak meg senkivel, nem hozhatják nyilvánosságra őket stb. Az AMD szerint olyan, roppant fontos, a cég jövőjét érintő anyagok is vannak a törvénytelenül lemásolt dokumentumok között, mint például licencszerződések, illetve licencelési stratégiáról szóló tervek, melyek birtokában az NVIDIA jogosulatlan versenyelőnyhöz juthat. Emellett részletes fejlesztési koncepciók is szerepelnek az anyagok között, melyek szintén a legérzékenyebb információk közé tartoznak. Ugyanakkor az NVIDIA nem szerepel felbujtóként a keresetben, mely kifejezetten az alkalmazottak ellen irányul.

A történet némiképp mulatságos része, hogy az AMD a bizonyítékok között felsorolja azt is, hogy az egyik menedzser több internetes keresést is lefuttatott még náluk, hogy megtalálja a legmegfelelőbb másolási és törlési módot.

Gyártók, szolgáltatók

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.