2019. április 18., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Hírek » Tech rovat / Rövid rovat

Ambiciózus idei tervek az átalakuló Asusteknél

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: DigiTimes

A tajvani cég idén jelentősen növelné bevételeit, ezzel együtt a globális noteszgéppiac hatodik helyére pályázik. Fókuszban az Eee PC, amiből idén ötmillió készül.

Hirdetés

Mind bevétel, mind volumen tekintetében jelentős növekedésre számít idén Tajvan egyik legdinamikusabban fejlődő számítástechnikai multija, az Asustek Computer Inc. A vállalat évzáró bankettjén (a kínai holdújév február 7-én kezdődik) kiderült, hogy a 2008-as növekedés legfőbb táptalaját az Egyesült Államok piaca jelentheti, ahol a gyártó a tavaly bevezetett mini noteszgéppel, az Eee PC-vel igyekszik megalapozni hírnevét. Utóbbiból egyébként ebben az évben ötmilliót szállítana a cég, a gép információink szerint az első negyedév végén – csaknem fél évvel az amerikai premiert követően – Magyarországon is forgalomba kerülhet.


Shih eddigi legígéretesebb termékével, az Eee PC-vel

Az Asustek Computer a tavalyi eredményekhez viszonyítva idén ötven százalékos nettó árbevétel-növekedéssel számol, a vállalat összbevétele az előirányzott tervek szerint év végére elérné a 10,5 milliárd dollárt. Jonney Shih elnök szerint ennek az összegnek nagyjából a felét a noteszgép-üzletág termeli majd ki 2008-ban, amihez a gyártási-szállítási volumen körülbelül 30–40 százalékos növekedése adhatja az alapot. Ha a vállalat képes hozni a tervet, jó esélye van rá, hogy elcsípje a noteszgépgyártók globális versenyében a darabszám szerinti hatodik pozíciót, ezzel növelve a márka általános ismertségét, befolyását.

Az Asustek januárban elindította a tavaly beharangozott, partnerei nyomására létrejött strukturális átalakítást is, így ettől a hónaptól különálló cégek (a Pegatron és a Unihan) végzik a kevesebb profittal kecsegtető, ugyanakkor immár jóval nagyobb mozgásteret nyújtó szerződéses gyártást, miközben a saját márkanév (Asus) részére gyártó üzletág növekvő profittal számol.

Gyártók, szolgáltatók

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.