Sorra bünteti a kínai elektronikai cégeket az Amazon

Több mint 600 kínai elektronikai márka ellen vezetett be korlátozásokat az Amazon, az Aukey és a RAVPower is rosszul járt.

Cindy Tai, az Amazon alelnöke a Kínai Központi Televíziónak adott interjújában megerősítette, hogy az Amazon több mint 3000 kereskedő fiókját tiltotta ki a platformról.

Hirdetés

Ezek a fiókok több mint 600 kínai elektronikai márkához kötődnek, olyan népszerűek is, mint az Aukey vagy RAVPower.

A szankció azon intézkedéssorozat része, amely révén a hamis és fizetett értékelések ellen lépne fel a vállalat. A jelentések szerint az érintett cégek közül rengeteg súlyos pénzügyi helyzetbe került a tiltás miatt, a Shenzhen Youkeshu Technology esetében például a cég szerint több mint 20 millió dollárt fagyasztott be az Amazon.

Bár a hamis és fizetett termékértékelések problémája elég régóta létező jelenség, az Amazon számára akkor vált még nagyobbá, amikor a The Wall Street Journal néhány hónapja újra kritizálta a helyzetet egy RAVPower töltő kapcsán. Kapott mellé ugyanis a tiltások ellenére ajándékkártyát, amit csak termékértékelés után válthatott be. Az Amazon azóta állítólag több tízezer kereskedőre csapott le, a mostani tiltáshullám pedig már jól ismert márkákat és azok forgalmazóit is érintette.

Azóta történt

Előzmények