Repülőgépek vásárlásába kezdett az Amazon

A légiszállításra létrejött hálózatot első körben 11 darab Boeing 767-300 repülőgéppel bővítette az óriáscég.

Az Amazon a héten jelentette be, hogy összesen 11 darab használt, Boeing 767-300 típusú repülőgépet vásárolt azért, hogy bővítse a légiszállításra létrehozott hálózatát.

A megvásárolt gépekből négy a WestJetnél szolgált, és jelenleg is teherszállításra alakítják át ezeket az utasszállítókat. Az Amazon még idén szolgálatba állítja ezeket a gépeket, a másik hét a Deltától került a vállalathoz, és 2022-ben állítják utóbbiakat kötelékbe.

Az óriáscég egyik szóvivője azt is elárulta a Bloombergnek, hogy az Amazon a következő év végére több mint 85 repülővel dolgozik majd. Eddig azonban kizárólag lízingelték a gépeket, most először vásároltak saját repülőket.

A növekvő flottában azonban jobban tudják kezelni a működést, ha saját és lízingelt gépeik is vannak, és a vevőigények kielégítése is tarthatóbbá válik az állásfoglalás szerint, amelyet Sarah Rhoads, az Amazon Global Air alelnöke (és korábbi haditengerészeti pilóta) fogalmazott meg.

Hivatalos összegeket egyébként nem közöltek, de meg nem erősített források szerint a gépek darabja 13-14 millió dollárba került. A szakértők szerint a szállítótársaságok kiiktatásával az Amazon nem csak még tovább maximalizálhatja a nyereségét, de világszinten is jobban irányíthatja a raktárak közötti árumozgást.

Azóta történt

Előzmények