Megirigyelte a reklámos streaminget az Amazon

Reklámokkal támogatott csomagot indít az Amazon a Prime Video streamingszolgáltatáshoz. A Netflixnek pedig nagy tervei vannak Dél-Koreával.

Jól értesült forrásokra hivatkozva először a The Wall Street Journal jelentette, hogy reklámokkal támogatott csomagot indít az Amazon a Prime Video streamingszolgáltatáshoz.

Állítólag hetek óta egyeztettek erről a cégnél, és a Netflix, valamint a Disney húzását szerették volna követni. A streamingszektor egyik általános problémája, hogy lelassult az új előfizetők feliratkozása, állítólag azért, mert az infláció és a gazdasági helyzet miatt csökkentik a kiadásaikat az emberek.

A WSJ szerint az Amazon a Warner Bros Discovery és a Paramount embereivel is egyeztetett, hogy a Prime Video Channelsen keresztüül adjanak reklámos csomagot a szolgáltatásaikhoz.

Az elmúlt években a Prime Video egyébként is egyre jobban nyitott a reklámok irányába.

Turnézik a Netflix vezetője

Ted Sarandos, a Netflix társ-vezérigazgatója két napra Dél-Koreába látogat június második felében, ahol a miniszterelnökkel és más vezetőkkel is egyeztet majd. Erre 2 hónappal azután kerül sor, hogy bejelentették, 2,5 milliárd dollárt költenek a következő 4 évben Dél-Koreára és az ott készülő műsorokra, filmekre.

Azóta történt

Előzmények