Pénztármentessé alakít egy nagy élelmiszerboltot az Amazon

Egy több mint 2300 négyzetméteres Amazon Fresh áruházban alkalmazzák a Just Walk Out technológiát.

Az Amazon Just Walk Out pénztármentes technológiája egy ideje már létezik, most először alkalmazzák azonban teljes méretű élelmiszerboltban.

Ezúttal egy több mint 2300 négyzetméteres Amazon Fresh áruházában alkalmazzák a technológiát, ami a szakértők szerint nagy mérföldkő az Amazon számára. Ez a 14. Fresh áruház Amerikában, ennek Bellevue ad otthont.

Tavaly még arról pletykáltak, hogy a Just Walk Out nem alkalmas nagyobb áruházakhoz, de az Amazon tartotta a véleményét: a kamerák és a nyomásérzékeny polcok automatikusan tudják érzékelni, ki mit tett a kosarába, és bármekkora áruházban működik a rendszer. Az Amazon a rendszertől könnyebb és gyorsabb vásárlást remél, de várják a visszajelzéseket is.

Az Amazon szerint az új áruházban opcionális lesz a Just Walk Out használata, ilyenkor az üzletbe az Amazon appból kell egy QR-kódot beszkennelni belépéskor, vagy behelyezni egy bankkártyát, beszkennelni a vásárló tenyerét. Távozáskor a rendszer automatikusan kiszámlázza a virtuális kosárban lévő termékeket, a nyugtát digitálisan küldik el.

Azt nem lehet tudni, hogy a meglévő üzletekbe is telepítik-e a technológiát, de a mostaniban még nem lesznek Dash bevásárlókocsik. A Just Walk Out kisebb üzletekben már Nagy-Britanniában is megjelent, Amerikában pedig külsős partnereknek is elérhetővé teszik.

Azóta történt

Előzmények