Okostelefont dob piacra az Amazon

Saját okostelefon fejlesztésén dolgozik az Amazon.com – írja az amerikai vállalat terveit ismerő forrásokra hivatkozva a Bloomberg. Az üzleti hírügynökség informátorai szerint a készüléket a világ legnagyobb elektronikai bérgyártója, a tajvani Foxconn állítja majd elő.

Hirdetés

Az Amazon természetesen nem kommentálta az értesülést. A lépés ugyanakkor logikus folytatása lenne a digitális tartalmak teljes palettájával rendelkező kereskedőcég hardverpiaci terjeszkedésének. E területre a vállalat a rendkívül sikeres Kindle e-könyv-olvasó piacra dobásával lépett be, majd tavaly előrukkolt saját, médiafogyasztásra kihegyezett tabletjével is. Ebbe a könyveket, zenéket, filmeket és újabban az Amazon Appstore for Android révén optimalizált alkalmazásokat is kínáló ökoszisztémába jól illeszkedne egy vagy több saját okostelefon. A Kindle Fire tablet a Google Android operációs rendszer egy egyedi változatát használja, feltehetően a készülő mobil is erre a platformra épül majd.

A Bloomberg forrásai szerint a vállalat mobiltelefonos szabadalmak felvásárlását is tervezi, hogy új szereplőként ne legyen védtelen a komoly szellemitulajdon-arzenált felhalmozó riválisok várható támadásaival szemben. Korábban az InterDigital vezeték nélküli technológiáit szerették volna megszerezni, de végül ezeket az Intel vásárolta fel 375 millió dollárért. Az Amazon azóta is keresi a megfelelő szabadalomdonorokat – írja a lap.

A fenti értesüléstől független szakmai pletyka, hogy a vállalat legkésőbb ősszel piacra dobja a Kindle Fire tablet második generációját. Az alkatrész-beszállítóktól származó információk szerint az idén három 7 colos gép is érkezik. A belépő szintű, kamerával nem rendelkező modell felbontása 1024 x 768 képpont lesz, de jön két drágább tablet is 1280 x 800 pixeles kijelzővel, kamerával és az egyikben 4G-vezérlővel. A csúcskészülék azonban egy 8,9 hüvelykes,1920 x 1200 pixeles LCD-vel szerelt táblagép lesz, amely az év végén jelenhet meg.

Azóta történt

Előzmények