Hirdetés

Ütős lett az Amazon új könyvolvasója

Az Amazon tegnap jelentett be több új terméket, köztük két új könyvolvasót, táblagépeket, illetve az androidos Fire OS új verzióját. Közülük kiemelt figyelmet érdemel a valóban újnak számító Kindle Voyage könyvolvasó, illetve a 8,9 hüvelykes Fire HDX tablet új verziója.

Az igazán ütős új termék a felső kategóriás, szupervékony, 7,6 milliméteres Kindle Voyage, melynek 300 ppi-s Paperwhite kijelzője 39 százalékkal nagyobb fényerővel rendelkezik, mint elődjéé, és amelynek megvilágítása alkalmazkodik a környezet fényviszonyaihoz is. Fontos kényelmi újítás, hogy a korábbi lapozógombokat a készülék két oldalán, a kereten helyezték el.

Emellett bemutatták az alsó kategóriás Kindle új változatát is, mely most már érintőképernyős, új processzort kapott, illetve a korábbi kettőről négy gigabájtra emelték a tárhelyet.

Az összes Kindle-modellnél szoftverfrissítést hajtottak végre, melynek keretében több új funkció is megjelent, mint például a szótársegítséget adó WordWise (angol nyelven), illetve teherbíróbb akkuk kerültek a készülékekbe, és az Amazon állítása szerint – használattól függően, napi egy-fél órát számítva – 6-8 hétig bírják a kütyük feltöltés nélkül.

A legolcsóbb Kindle ára kicsit emelkedett (69-ről 79 dollárra), a Kindle Paperwhite 119, a Kindle Voyage wifis változata 199, a WAN-verzió 269 dollárba kerül. Az előrendelések már tegnap lehetővé váltak, és a várható kiszállítások első időpontja október.

A felújított Kindle Fire HDX most már 2,5 GHz-es, négymagos Snapdragon 805 processzort tartalmaz, de megmaradt a 2560 x 1600-as, 339 ppi-s kijelző. Az új készüléken javították a hangot (Dolby Atmos), illetve a megvilágítást is (Dynamic Light Control), de az akkuidő – olvasásnál, böngészésnél vagy videónézésnél – marad a 12 óra. A táblagépek új operációs rendszert, a kódnevén Sangria 4.0-t, mostani megnevezéssel Fire OS-t kapták meg, mely az Android 4.4 KitKatre épül.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

  • Az Amazon új célterületei: Kína és India

    Az amerikai vállalat egyrészt belép a sanghaji szabadkereskedelmi övezetbe, másrészt kétmilliárd dollárt fektetnek be Indiában.

  • Újabb bombát robbantott az Amazon

    Az online áruház bevezetett egy adott, meglehetősen nagy adatbázisra vonatkozó korlátlan hozzáférést az elektronikus könyvekhez. A könyves Netflix.

  • Nincs többé Kindle Cloud Storage

    Az e-book olvasóhoz járó 5 GB online tárhely nem tűnik el, de beolvad az Amazon Cloud Storage-ba.