2019. április 20., szombat

Gyorskeresés

Feltörték a Kindle for PC másolásvédelmét

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: IT café

Köszönhetően egy hackernek, az Amazon e-könyv olvasójának PC-s változatára letöltött művek nyílt formátumra konvertálhatóak át.

Hirdetés

A Kindle for PC szoftverkódjának visszafejtésével néhány nap alatt sikerült feltörnie egy izraeli hackernek az e-könyv-olvasó másolásvédelmi technológiáját. A DRM kiiktatása, így az állomány nyílt formátumra konvertálása lehetővé teszi, hogy az Amazon programjára szánt műveket a felhasználók más eszközökön is olvashassák.

A magát Labbának nevező hacker a hacking.org.il internetes fórumon (Google-féle fordítás héberről angolra) vetette fel a Kindle for PC DRM-problematikáját, és folyamatosan beszámolt a közösségnek eredményeiről. Végül a DRM-mel ellátott és a DRM-mentes anyagok megnyitása, az ezekhez kapcsolódó titkosított állományok kódjának visszafejtése és összehasonlítása juttatta el a megoldáshoz bő egy hét alatt.

Egy szakmai blog arról ír, hogy az Amazon a jelek szerint komoly munkát fektetett az optimális DRM implementálásba: ez már abból is látszik, hogy a Kindle for PC minden egyes e-könyv kódoláshoz egyszer használatos titkosító kulcsot (session key) használ. Az oldalról elérhető szoftver, implementálva a hacker munkáját, az Amazon tartalmait a nyílt mobi formátumra konvertálja át.

Gyártók, szolgáltatók

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.