2019. április 19., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Hírek » Mérleg rovat

Ingyenes okostelefon az Amazontól?

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: IT café

A cég tagadja, hogy idén egyáltalán telefont adnának ki, és azt is közölték, hogy ha mégis lesz majd telefon, azt nem ingyen kapják meg a felhasználók.

A múlt hét végén nem kis vihart okozott a The Wall Street Journal volt újságírójának, Amir Efratinak, illetve Jessica E. Lessinnek egy hosszú blogbejegyzése, amelyben arról írtak, hogy egy bennfentes forrás szerint az Amazon már tárgyal a szolgáltatókkal, hogy egy saját okostelefont adhassanak ki, amelyikért vagy egyáltalán nem, vagy pedig csak egy jelképes díjat kérnének.

Hirdetés

Az elsőre merésznek tűnő üzleti modell nem is annyira elképzelhetetlen, mivel az „adjunk olcsó saját eszközt, a szolgáltatásból majd megélünk” felfogás egyáltalán nem áll távol az Amazontól, sőt. A pletykák szerint ráadásul kifinomult, nagy tudású eszközt biztosítanának a fogyasztóiknak, akiket egyúttal odacsábítanának, illetve erősen hozzá is kötnének a cég szolgáltatásaihoz, hiszen tartalomkínálatban igen jól áll a vállalkozás. Az bizonyos, hogy egy ilyen modell az Amazon tőkeereje és szolgáltatásbősége miatt alaposan felforgathatná a nyugati okostelefon-piacot, legalábbis a tömeges felhasználást mindenképp.

A cég egyelőre még csak röviden reagált a híresztelésre, és a következőképp fogalmaztak: „Nem tervezzük, hogy idén kiadjunk egy telefont, és ha a jövőben piacra lépnénk egy ilyen készülékkel, az nem lenne ingyenes.”

Dodonai mondat: idén nem, de ezek szerint valamikor igen. „Nem lesz ingyenes”, mondják – de ha egy dollárt kérnek érte, az végül is már nem lenne ingyen.

Gyártók, szolgáltatók

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.