Az Amazon újra árat csökkent

Erőteljes verseny folyik a felhős tárolás piacán is, szinte folyamatos az áresés, és mindezzel elsősorban az ügyfelek járnak jól.

A vállalat bejelentette, hogy tovább mérsékli az Amazon Web Services (AWS) S3 tár-, illetve a Glacier archiváló felhőszolgáltatásainak árait, valamint az utóbbinál új lehetőségeket kínálnak az ügyfeleknek.

Hirdetés

A közlemény szerint az S3 Standard Storage új árai a legtöbb régióban december elsejétől lépnek érvénybe.

Az AWS új díjai
[+]

Az árcsökkentés mértéke az S3-nál régiónként és tárolási opciónként változik, 16 és 28 százalék között van – az új árak esetében a gigabájtonként/havonta fizetendő összeg két amerikai dollárcent környékén lesz (emlékeztetőül: a „felhősödés” megindulása idején, az S3 2006-os bevezetéskor még 15 centet kellett fizetni ugyanezért). Az archiválást biztosító Glacier esetében a havi díj gigabájtonként 0,4 cent lesz – ez 43 százalékos csökkentést jelent (e szolgáltatás 2012-es indulásakor 1 cent volt a díj).

Az adatlekérésre ritkán használt Glacier felhasználói két új funkcióval is találkozhatnak majd: a Standard nevet kapó alapértelmezett hozzáférési mód mellett fizethetnek többet a gyorsabb hozzáférésért (Expedited), illetve kevesebbet kell fizetniük a letöltött adatokért, ha számukra a sebesség nem prioritás (Bulk).

Azóta történt

Előzmények