Hirdetés

Alkalmazottai öt százalékát küldi el a T-Systems

Átszervezik a vállalatot, a vezetőségben is komoly mozgások lesznek. Hetven embernek új munka után kell néznie.

A T-Systems Magyarország változásokat hajt végre a szervezetében, ennek eredményeként változik a menedzsment összetétele is – áll a vállalat sajtóközleményében. Távozik Németh Zoltán vezérigazgató-helyettes a vertikális megoldásokat kínáló értékesítési szervezet éléről. 1994 óta dolgozott a vállalat elődcégénél különböző értékesítési igazgatói pozíciókban. Helyét december elsejétől Németh Mihály, a T-Systems Magyarország eddigi gazdasági vezérigazgató-helyettese veszi át. Ő 1998-ban csatlakozott a Matáv Rt.-hez, tavaly év elején került a T-Systems Magyarország Gazdasági divíziójának élére.

Hirdetés

Távozik Ragoncsa Géza, az infokommunikációs megoldásokért felelős technológiai divízió éléről, utódja decembertől Kaszás Zoltán lesz, aki korábban a Szerencsejáték Zrt., a Magyar Posta, a Budapest Airport, illetve a MOL CSoport és az OTP Szerbia informatikai vezetője is volt. A változtatások célja, hogy nagyobb hangsúlyt kapjanak az integrált megoldások.

Iparági informátoraink egybehangzó elmondása alapján a nagyjából 1600 főt foglalkoztató T-Systems megválik alkalmazottai 5 százalékától is (70 dolgozót küldenek el), a leépítésről az érintettek már tudnak a név nélkül nyilatkozó bennfentesek szerint, ezt az értesülésünket azonban a vállalat hivatalosan nem kommentálta.

Bővül viszont a menedzsment: Stanga Gyula (operatív igazgató) a frissen létrehozott Vállalat működtetési divíziót vezeti majd. A menedzsmentet Rékasi Tiborra bízzák, míg Bánhegyi Zsófia (a Magyar Telekom Csoport kommunikációs igazgatója) marad, ahogy Endersz Frigyes stratégiai igazgató és Sáfrány Lilla HR igazgató székét sem mozdítják.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények