Hirdetés

Frissítve: Akadozik a T-Mobile hálózata

Ma délután 15 óra körül jelentek meg a Twitteren az első üzenetek arról, hogy problémák vannak a T-Mobile mobilhálózatával. Azt egyelőre nem tudni, hogy a hiba csak Budapestet érinti-e, vagy esetleg országos, de a legtöbb panasz a fővárosból érkezett. A beszámolók szerint a mobilinternet egyáltalán nem működik, de többen telefonálni sem tudnak.

Hirdetés

A szolgáltató néhány perccel ezelőtt a következő tájékoztatást tette közzé: „A Magyar Telekom mobilhálózatában a jelenleg rendelkezésre álló információk alapján elsősorban a 3G-adatszolgáltatást és részben a hangszolgáltatást is érintő hiba tapasztalható. A hiba okának feltárása folyamatban van, amelyről a szolgáltató a későbbiekben további tájékoztatást nyújt. A szolgáltató ezúton is kéri az ügyfelek türelmét és megértését.”

A T-Mobile hálózatában majdnem pontosan egy évvel ezelőtt volt komoly szolgáltatáskiesés. Akkor a hálózaton közel fél napon át nem lehetett hanghívást bonyolítani, viszont a mobilinternet működött. Az operátor később 10 ajándékpercet adott kárpótlásul minden ügyfelének.

Nemrég, november végén a rivális Telenor hálózatában következett be üzemzavar. A kék szolgáltató ügyfelei november 23-án délben körülbelül másfél órán keresztül nem tudtak sem telefonálni, sem adatforgalmat bonyolítani. A cég később csak annyit közölt: a kimaradást technikai hiba okozta.

Frissítés (17:06): a fórumban az olvasóink jelezték, hogy több vidéki településen sem működik a hálózat, tehát az biztos, hogy nem csak a fővárosban jelentkezik a hiba. A beszámolók szerint azonban nem teljes országos leállásról van szó, de – ahogy a T-Mobile ügyfélszolgálata az MTI-vel közölte –„az országban többfelé lehetnek problémák”. A hírügynökség egyébként úgy tudja, a szélvihar okolható a kimaradásért.

Frissítés (17:37): A T-Mobile a Twitteren a következőt írta: „A hiba a 3G-hálózatot érinti, a mobil hangszolgáltatást és az SMS-t nem. A 1430 elérése akadályokba ütközhet.” Ez azt jelentheti, hogy ha a felhasználók a készülékeiken GSM-hálózatra váltanak, fognak tudni telefonálni és sms-ezni. A cég azt is közölte, hogy dolgozik a hiba elhárításán, és vizsgálja, mi vezetett annak kialakulásához.

Frissítés (december 10. 9:40): A T-Mobile ma reggel a következő közleményt tette közzé: „A tegnap esti órákra szakembereink elhárították a 3G-adatszolgáltatásunkban még délután keletkezett hibát. Ügyfeleink 19 órától fokozatosan kapcsolódhattak vissza a 3G-adathálózatra. A fennakadást a jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján egy átviteltechnikai berendezés meghibásodása okozta. Jelenleg is vizsgáljuk a hiba kialakulásának pontos körülményeit.”

Előzmények