Elkezdi az AI-tartalmak vízjelezését a Google és az OpenAI

A Fehér Ház szerint az OpenAI, a Google és más tech óriások is belementek, hogy vízjelezik az AI-generálta tartalmakat, biztonsági okokból.

A Fehér Házzal szemben önként vállalt kötelezettségeket az OpenAI, a Google, a Meta, az Amazon, a Microsoft és az Anthropic is, amelyek több intézkedést is bevezetnek, hogy biztonságosabbá tegyék a technológiát. Ennek része, hogy vízjelezik a jövőben az AI-generálta tartalmakat.

Ezt Joe Biden is megerősítette a múlt hét végén, szerinte mindez biztató, de bőven van még feladat előttük. Az AI-t ugyanis káros célokra lehet használni, és foglalkozni kell a feltörekvő technológiák kockázataival.

A fentebb említett cégek megígérték, hogy alaposan tesztelik a rendszereket, mielőtt kiadnák azokat, továbbá információt osztanak meg a kockázatcsökkentés a kiberbiztonsági befektetések kapcsán.

Az AI jelentette nemzetbiztonsági, gazdasági és társadalmi fenyegetésekkel, veszélyekkel a világ legtöbb országában kiemelten foglalkoznak a politikusok, így az USA mellett az EU-ban, Kínában, Nagy-Britanniában és Ausztráliában is.

Az EU már korábban összerakott egy tervezetet, amely alapján az AI-generált tartalmakat jelezni kellene. Több amerikai politikus is átfogó lépéseket sürget, a Kongresszus fontolgatja, hogy a politikai hirdetéseknél is jelezni kelljen az AI-generálta tartalmak használatát.

Biden szerint a következő években több technológiai változás jön, mint az elmúlt 50 év alatt összesen. Több AI-törvényen is dolgoznak, tette hozzá. Ennek része, hogy az AI-alapú képeket, szövegek, hangokat, videókat is vízjeleznék. Így könnyebb lenne a deepfake, hamis, csaló tartalmakat észrevenni.

A nagy tech cégek vállalták a magánszféra védelmét, az előítéletektől és diszkriminációtól mentes technológiai fejlesztést és a tudományos (orvosi, klímaváltozással kapcsolatos) problémák megoldását.

Azóta történt

Előzmények