Majd az AI moderálja a közösségi médiát

Az OpenAI szerint a mesterséges intelligencia lehet a megoldás a közösségi médiás platformok tartalmainak moderálásában.

A ChatGPT-ről ismert OpenAI úgy véli, hogy az AI a tartalmak moderálása során is bevethető, sőt: új szintre emelheti a hatékonyságot a közösségi médiás platformoknál, mivel felgyorsítja a nehéz feladatokat.

Ez a használati mód azért is lehet fontos, mert annak ellenére, hogy a nagy tech cégek dollármilliárdokat ölnek az AI-fejlesztésekbe, a technológiát még nem tudták monetizálni, annak ellenére, hogy minden iparág jelentős átformálását remélik tőle.

Az OpenAI szerint a GPT-4 azonban képes a tartalmi moderáció több hónapos munkáját néhány órára csökkenteni, miközben egységesebb címkézést biztosít.

A moderálás a közösségi médiás cégek egyik legnehezebb feladata, általában világszerte több ezer moderátor igyekszik blokkolni a káros, erőszakos tartalmakat. A folyamat nem csak lassú, de extrém mentális stresszt is okoz a munkavállalóknak, ezért az OpenAI rendszere ilyen szempontból is nagy előrelépés lehetne.

Sam Altman vezérigazgató megjegyezte továbbá, hogy ők nem tréningezik az AI-modelleket felhasználói adatokkal.

Azóta történt

Előzmények