Szinte csettintésre készít majd videojátékokat a generatív AI

A Unity olyan piactér indítására készül, amelyen át generatív AI-eszközöket használhatnak a videojátékok fejlesztői.

John Riccitiello vezérigazgató szerint a Unity arra készül, hogy elindítson egy piacteret a generatív AI-szoftverek számára.

A videojátékok fejlesztői ugyanis általában komoly erőforrásokat fordítanak a karakterek, hangeffektek megalkotására. A jövőben viszont elég lesz ellátogatni erre a piactérre, kiválasztani egy AI-terméket, és azzal például artworköket generálni – vagy bármi mást, azonnal.

Mivel mindenki mindenbe generatív AI-t épít, várható volt, hogy ez a trend a videojátékokat is eléri majd minden formában. Mindenki nagy áttöréseket, szenzációt, még több bevételt vár ezektől a funkcióktól, megoldásoktól.

Riccitiello szerint a generatív AI segítségével a játékokban személyre szabott események is történhetnek majd, és többé már nem kell valakinek megírni a párbeszédeket a játékokhoz. A generatív AI ugyanis megteszi ezt, továbbá motivációt, személyiséget ad a karaktereknek, írókra már nem lesz szükség.

Egy program keretében a fejlesztők már kérhetnek korai hozzáférést a cég AI-újdonságaihoz, a piactér indulásáról viszont nincs konkrétum.

Szöveges kérésre mindenesetre már nem csak képek hozhatóak létre, hanem videók és videojáték-tartalmak is. A Unity szerint elég beírni, hogy „add two seconds of thunder” vagy „make them flying alien mushrooms”, az AI máris legenerálja a vizuális tartalmak és a programkódot.

Azóta történt

Előzmények