ADSL: szolgáltatóváltás kimaradás nélkül

Hirdetés

A Hírközlési Fogyasztói Jogok Képviselője, Juhász Károly kezdeményezésére megszületett a T-Com Rt. és a szolgáltatási területén működő internetszolgáltatók között az a megállapodás, amely lehetővé teszi, hogy ezen a területen az ADSL internetszolgáltatás előfizetői a szolgáltatás hosszadalmas szüneteltetése nélkül tudjanak szolgáltatót váltani – jelentette be a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) csütörtökön. Az NHH keretein belül működő HFJK azért kezdeményezett tárgyalásokat a szolgáltatókkal, mert túlzottnak és indokolatlannak tartotta a magyar távközlési piac azon gyakorlatát, hogy az ADSL-előfizetők internetszolgáltató-váltása 30 vagy akár 60 napot is igénybe vehet.

A most létrejött szerződéssel elhárul ez a szolgáltatóváltást gátló akadály, és ezután az ügyfelek úgy cserélhetnek szolgáltatót, hogy a folyamat közben nem kell lemondaniuk a széles sávú internet eléréséről. A gyors váltás feltétele, hogy a „régi” ISP nyilatkozzon arról, hogy az ügyfélnek nincs számlatartozása. Ezután a váltásra a nagykereskedelmi szolgáltató – jelen esetben a T-Com – által biztosított ADSL modem leszerelése nélkül kerülhet sor.

Juhász Károly a gyors szolgáltatóváltás lehetőségének országossá bővítése érdekében a T-Com mellett a többi magyarországi nagykereskedelmi szolgáltatóval is tárgyal – közölte az NHH. Az ombudsman reményei szerint a szolgáltatók a közeljövőben kötelezettséget vállalnak arra, hogy a lehető legrövidebb idő alatt megjelenik az általános szerződési feltételekben a szolgáltatóváltás új módjának lehetősége.

Azóta történt

Előzmények