Megjelent a Photoshop iPad-kiadása

Az Adobe tegnap a Mobile World Congress rendezvényén bejelentette, hogy elkészült népszerű fényképszerkesztő programjának iPad-változatával. A Photoshop Touch a rivális Android platformra már ősz óta elérhető volt, de az Apple tabletjéhez igazított verzió valamivel bővebb funkciórepertoárral rendelkezik.

A Photoshop Touch for iPad megőrizte az asztali számítógépre készült kiadás legfontosabb szerkesztési funkcióit, valamint az androidos verziótól eltérően lehetőséget biztosít arra, hogy egyebek mellett effektekkel módosítsuk és retusálhatjuk képeinket, grafikáinkat. Emellett fényképek egyesítésével többrétegű képeket is készíthetünk, a Scribble Selection Toollal pedig – az Adobe ígérete szerint – az életlen szélű képrészleteket is könnyedén kijelölhetjük és eltávolíthatjuk. A kész műveket egy külön funkció segítségével megoszthatjuk a különböző közösségi oldalakon, valamint az Adobe Creative Cloudra feltöltve asztali számítógépünkről is elérhetővé és nyomtathatóvá válik a legfeljebb 1600 × 1600-as felbontású kép.

A cég bejelentése szerint még idén várható a tabletes alkalmazáscsalád többi tagjának (mint a Proto, a Collage, az Ideas, a Kuler és a Debut) iPadre optimalizált változata is. Az első generációs iPad tulajdonosai azonban joggal mérgelődhetnek: a program nem fut a készülékükön, csak az iPad 2-n.

Azóta történt

Előzmények