Leállítja a Flash fejlesztését az Adobe a mobilokon

Hirdetés

Az Adobe leállítja a Flash technológia mobilos fejlesztését – tudta meg belső forrásból a ZDNet munkatársa, Jason Perlow.

„A jövőben a mobileszközökön használt Flasht illetően arra koncentrálunk, hogy a nagyobb alkalmazásboltokban a Flash-fejlesztők az, Adobe AIR-es alkalmazáscsomagokat elérhetővé tehessék. Az elkövetkezendő időben nem követjük a Flash fejlesztésével a mobileszközökön a böngészők, az operációs rendszerek vagy a konfigurációk változásait. Ugyanakkor a forráskód licenctulajdonosainak megvan a lehetőségük a további munkára, arra hogy kiadják saját implementációjukat. Mi folytatjuk a jelenlegi Android- és PlayBook-konfigurációk hibajavításokkal és biztonsági frissítésekkel történő támogatását” – idézi a hozzá eljuttatott közleményt az újságíró. A jövőben a mobilos piacon az alkalmazásfejlesztésre, tartalomfejlesztésre és a HTML 5-re koncentrálnak („Applications for mobile, Expressive content on the desktop [in and out of browser], Increasing their investments in HTML5 in general”).

Az értesülés szerint az Adobe egy rövid levélben is értesítette a döntésről partnereit, a hivatalos bejelentés mára várható (Frissítés: a hivatalos közlemény). A döntés nyilvánvalóan összefüggésben van azzal szintén tegnap bejelentett szándékkal, hogy komoly stratégiai átalakítások várhatóak az Adobe üzletpolitikájában.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Adobe

Azóta történt

Előzmények