Csak az Acer fizeti vissza a Windows 8 frissítés árát

Az Acer többségi tulajdonában lévő Packard Bell a múlt héten jelentette be, hogy a világ számos országában – köztük Magyarországon – visszatéríti az ún. Windows Upgrade Offer programba jelentkező ügyfeleinek az operációs rendszer frissítésének díját. Amint arról már többször beszámoltunk, ez a program Windows 7-tel szállított számítógépek vásárlóinak ad lehetőséget arra, hogy kedvezményesen szerezhessék be a rendszer új, 8-as kiadását, amint október végén megjelenik.

A Microsoft által meghirdetett ajánlat azokra a 2012. június 2. és 2013. január 31. között vásárolt számítógépekre vonatkozik, amelyeken előtelepített Windows 7 Home Basic, Home Premium, Professional vagy Ultimate található. Ezek tulajdonosai a Windows 8 október végi kiadását követően bruttó 14,99 euróért (az Egyesült Államokban 14,99 dollárért) juthatnak majd hozzá a Windows 8 Pro upgrade, azaz frissítés változatához. Ezért az összegért az új szoftver letöltésére lesz lehetőség a megjelenés napján, a rendszer telepítőlemezét fizikai adathordozón további, egyelőre nem meghatározott díj fejében küldi el a vállalat. A frissítés nem tartalmazza a Media Center csomagot, azt külön tudják megvásárolni majd azok, akik igénylik annak funkcionalitását.

A Packard Bell ezt a 15 eurós frissítési díjat téríti meg azoknak a vásárlóinak, akik 2012. október 1. és 2013. január 31. között vesznek olyan új PC-t, mely részt vesz az akcióban (ezek listája itt olvasható). Az anyavállalat Acer néhány héttel korábban már meghirdette ezt a visszatérítési programot, azonos dátumokkal, de értelemszerűen eltérő modellekkel. A lépést a PC-gyártó a promóciós oldalán azzal magyarázza, hogy „a legújabb termékek a legújabb operációs rendszert érdemlik.”

A díj megtérítését azok a vásárlók igényelhetik, akik a Microsoft Windows Upgrade Offer programjában kérték a frissítést, és erről visszaigazoló e-mailt kaptak. Ezt követően az Acer és a Packard Bell fenti weboldalain egy űrlap kitöltésével lehet kérni a visszatérítést a gyártótól, legkésőbb 2013. március 15-ig.

Mivel egyes országokra korlátozottan más PC-gyártók is hirdetettek hasonló akciót – például a HP Hollandiában –, megkérdeztük a nagyobb szereplőket, hogy Magyarországon is megtérítik-e a Windows 8 frissítés árát az új számítógépet vásárlóknak. Körkérdésünkből kiderült, hogy az Acer példája nem volt ragadós, hazánkban más gyártónál nem fut és nem is fog futni ilyen akció: a HP, Lenovo, Dell és Asus márkájú PC-ket vásárlók a Microsoft hivatalos programjában lefektetett díjak fejében válthatnak a Windows 8 Pro változatára.

Azóta történt

Előzmények