Az Acer netbookja a legkelendőbb

Az iparág többi szereplőjével ellentétben az Acer úgy gondolja, hogy immúnis az eszkalálódó pénzügyi válság hatásaira. A tajvani PC-gyártó – amely a harmadik negyedévben a története során először a legnagyobb volt Európában – ma megerősítette korábbi forgalmi célkitűzéseit: továbbra is 30 millió számítógép eladásával számol az idén.

Hirdetés

A vállalat ma tette közzé harmadik negyedéves jelentését, az ennek apropóján tartott sajtótájékoztatón beszéltek a vezetői a piaci trendekről és a tervekről. Az árbevétel a szeptemberrel véget ért három hónapban 5 milliárd amerikai dollár volt, az adózás utáni nyereség pedig 95 millió dollár.

A negyedévben 2,4 millió darab Aspire one noteszgépet adtak el, és mivel az Egyesült Államokban erős a kereslet a termék iránt, biztosan el fogják érni, de az is lehet, hogy túlszárnyalják az idei évre szóló 5-6 millió darabos forgalmi célkitűzést – mondta Gianfranco Lanci elnök-vezérigazgató. Ez egyben azt jelentené, hogy a vállalat több netbookot fog forgalmazni az idén, mint a termékkategóriát kitaláló Asustek, amely 5 millió Eee PC eladását tervezte be. Lanci szerint ráadásul az erőviszonyok 2009-ben is konzerválódnak, és a jövőre 30-35 millió darabosra bővülő netbookpiacot az Acer 40-50 százalékos részesedéssel fogja vezetni majd – jósolta.

Az idei 30 millió után a vállalat 2009-ben 36-39 millió PC értékesítésével számol, és azzal, hogy a notebookeladások 25-35 százalékkal bővülnek.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények