A Windows 8.1 with Bing csak a gyártók kezét köti meg

Múlt héten írtunk a Windows 8.1 with Bingről, ami az akkori információk alapján akár egy ingyenes Microsoft operációs rendszer is lehetett volna. Egy tegnap kiszivárgott dokumentum alapján – ami egy gyártópartnereknek szóló tájékoztatónak tűnik – azonban csak arról van szó, hogy a Windows 8.1 with Bing lesz az a Windows-változat, amit a Microsoft az olcsó, 250 dollár alatti eszközökre szán.

A Neowin által közölt dokumentumrészlet szerint a Windows 8.1 with Bing egy olyan változata az operációs rendszernek, ami segít a gyártóknak  olcsó windowsos termékeket piacra dobni, miközben a Bing és a OneDrive végfelhasználói népszerűségét is emeli. Az alapértelmezett kereső a Bing, és ezt az OEM-partnerek sehogy nem tudják megváltoztatni, az operációs rendszer mindennemű esetleges módosítást felülír az első indítás után. A vásárlók viszont már minden gond nélkül választhatnak másik alapértelmezett keresőt, számukra a Windows 8.1 és a Windows 8.1 with Bing között semmilyen eltérés nem lesz. A Microsoft máson nem változtatott, a dokumentáció szerint az OEM-ek minden másba ugyanúgy belenyúlhatnak, mint eddig, azaz a keresőt kivéve továbbra is szabad kezet kapnak az operációs rendszer átalakításában.

Az ingyenes Windowsra tehát még várni kell.

Forrás: Neowin
Forrás: Neowin

 

Azóta történt

  • Március végén jöhet az Office for iPad

    A Microsoft március 27-én sajtótájékoztatót tart, több forrás szerint is – többek között – az Office for iPad lesz az esemény fő témája.

  • Megjelent az Office for iPad

    A programcsomag legújabb verzióját iPadre szabott, de a microsoftos dizájnelemeket megőrző köntösbe bújtatták. Az alapverzió ingyenes, de ha valaki alkotásra is szeretné használni, nem ússza meg egy Office 365 előfizetés nélkül.

Előzmények

  • Ingyenes vagy olcsó Windows 8.1 jöhet

    A Windows 8.1 with Bing az eddig kiszivárgott információk szerint a Microsoft kísérlete egy ingyenes, vagy nagyon olcsó Windows-verzió kiadására.

  • Jelentősen csökkenti a Windows 8.1 licencdíját a Microsoft

    A változás azonban csak a belépő kategóriás, 250 dollárnál olcsóbb PC-kre szánt operációs rendszerek árazását érinti.

  • 200 millión túl a Windows 8

    Bár az értékesítés üteme a kezdeti lendület után jelentősen lassult, a Windows 7 pedig nagyságrendekkel jobban teljesített, ez a szám nem tartalmazza a vállalatok által vásárolt mennyiségi licenceket.