2019. április 19., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Hírek » Szoftver rovat

A Windows 8 nyitja meg a Microsoft új aranykorát

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: IT café

Dél-Korea 2015-ig leváltja a hagyományos tankönyveket, Steve Ballmer szerint ezt kiválóan támogatja a vállalat kínálata.

Hirdetés

Világszerte több mint ötszázmillió eszköz képes frissíteni magát a nyolcas számú operációs rendszerünkre – ilyen, és ehhez hasonló, hangzatos szavakkal kezdte beszédét a Microsoft feje, Steve Ballmer a nemrég megrendezett Seoul Digital Forumon. Az esemény középpontjában az a bejelentés állt, hogy az állam 2015-ig táblagépekre cseréli az összes tankönyvet, pontosabban e-tananyag váltja le a hagyományos papírkönyveket, és a digitális tananyagok használatához, az eszközök beszerzéséhez az állam a kevés rászorulónak támogatást ad. Ennek apropójából reklámozta Redmond a saját megoldásait, melyet teljesen alkalmasnak tartanak oktatási célokra.

A dél-koreai szakkiállításon a vállalat igazgatója nem csak egy mondatban fejezte ki azt, hogy mennyire is büszke az ősszel megjelenő, új termékre. Írásunk kezdőmondata eredetileg egy még decemberben megtartott konferencián hangzott el, az eladott Windows 7 licencek kapcsán: a vezérigazgató úgy tartja, hogy minden olyan rendszer, ami képes futtatni a hetes kiadást, képes lesz vinni a nyolcasat is, ergo a felhasználók örömmel váltanak majd a frissebbre. Ballmer további nyilatkozatában sem fogta vissza lelkesedését; a szoftverre saját hús-vér gyermekeként tekint, aki persze a lehető legjobb képességekkel lett megáldva: a Windows 8-at minden idők „legmélyebb, legátfogóbb és legnagyobb hatással bíró" termékének tartja. Elmondása szerint az új operációs rendszer olyan, mint a Főnix hamvai: „az MS Windows újjáéledésének hajnalán eleddig ez a legfontosabb mérföldkő".

Előadásában még kitért a következő hónap közepén érkező kiadás előtti (Release Preview) verzióra, továbbá a SkyDrive-ról is ejtett néhány szót. Hogy a közönség érezze, nem pusztán az elfogultság beszél belőle, bevallotta, hogy rosszul mérték fel az esélyeiket a tabletpiacon. Beszámolójából kiderül, hogy a Windows 8 RT a vártnál rögösebb startra számíthat, ám ha bizonyít a fogyasztók előtt, akkor egyre nagyobb szeletet kaphat majd abból a bizonyos tortából.

Gyártók, szolgáltatók

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.