A TVnet is SDSL-t ajánl

Alig adtunk hírt a magyar távközlési piacon újonc Actel most indult szimmetrikus DSL-szolgáltatásáról, máris megérkezett szerkesztőségünkbe egy konkurens ajánlat a távolról sem újonc TVnettől is. A cég szintén május közepétől, de saját hálózatán kínálja az SDSL 3G internetszolgáltatást.

A TVnet elsősorban azon kis- és középvállalkozásokat kívánja megcélozni, amelyek számára fontos az azonos adatátviteli sebesség, ehhez 2-2 Mbit/sec és 4-4 Mbit/sec sebességű csomagokat ajánl  (a szimmetrikus DSL lényege, hogy mind letöltési, mind feltöltési irányban azonos sávszélességet biztosít). A TVnet Budapest területén jelenleg 19 központban van jelen, június végére várhatóan 21 központban lesz elérhető. Az induló szolgáltatás lefedettségi térképe a társaság weboldalán tekinthető meg.

A TVnet SDSL 3G internetszolgáltatásának havi alapdíja lakossági előfizetők esetén bruttó 10 500 forint, üzleti előfizetőknél nettó 38 ezer forint. A június 1-től kezdődő, két hónapon át tartó SDSL 3G akció keretében a vállalat egy 120 ezer forint értékű, Allied Telesyn modemmel is megajándékozza az előfizetőket. Mint azt ifj. Lengyel Tibortól, a társaság ügyvezetőjétől megtudtuk, a TVnet az SDSL szolgáltatásától ügyfélszámának 5-10 százalékos növekedését várja 2006-ban.

Azóta történt

Előzmények