A tízéves Google naptárral a felhasználók járnak jól

A vállalat új funkcióval bővítette a szolgáltatást. Intelligens időpontválasztás, konfliktuskezelés jellemzi, sokat segíthet a célok megvalósításában.

Már tízéves a Google Naptár szolgáltatás, ennek örömére új funkcióval bővített a mai napon a vállalat: a találkozók, születésnapok, évfordulók és egyéb fontos események mellett mostantól dedikált helyet kapnak a célkitűzések is. Legyenek ezek nyelvtanulással, konditeremmel, futással vagy bármilyen, rendszerességet követelő aktivitással kapcsolatosak, a naptár piszkálni fog, hogy ezzel is motiváljon.

A hozzáadás menüpontban már nem csak a december óta elérhető emlékeztetőket és a klasszikus eseményeket lehet megadni, hanem célok is rögzíthetők. Aztán csak ki kell választani annak jellegét, típusát, és hogy hetente hány alkalommal, és a nap mely szakában és mennyit szeretnénk ezzel foglalkozni, a Google pedig elhelyezi a szabad helyek valamelyikén az eseményt. Ha ütközés állna be, automatikusan átütemezi, ahogy akkor is, ha jelzésre elutasítjuk. Ez nagyjából úgy működik, mint az ébresztőn a szundi, csak nem fix idővel tolja a gyakorlás időpontját,hanem ahol helyet talál hozzá.

Idővel a naptár is megtanulja, milyen helyzetekben, időpontban és helyen a legjobb előjönni a témával, és igyekszik ennek megfelelően időzíteni. Az előre elkészített sablonok mellett természetesen lehetőség van teljesen egyedi célok felvételére is. Az alkalmazás kibővített változata Android és iOS eszközökön is elérhetővé válik a mai napon mindenki számára a Google tájékoztatása szerint, ám egyelőre sokaknál még nem frissült a szoftver.

Előzmények