2019. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Hírek » Tech rovat

A Tesla bemutatja a jövő háztartási akkumulátorát

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: IT café

Április harmincadikán végre kiderül, mire jutottak Elon Musk boszorkánykonyhájában.

Hirdetés

A Tesla Motors április harmincadikán bemutatja az otthonra és a széleskörű felhasználásra szánt akkumulátorait, derül ki a befektetőknek és elemzőknek küldött e-mailből. A Jeffrey Evanson által küldött levél úgy fogalmaz: a vállalat részletesen elmagyarázza saját megoldásának előnyeit és azt, hogy a korábbi telepek ehhez képest miért nem rúghatnak labdába.

Gyors akkucsere
Gyors akkucsere (forrás: GadgetsHighTech) [+]

A jelenleg saját lítium-ion akkumulátorait használó Elon Musk  februárban a gazdasági évértékelőjén beszélt először arról, hogy nagy dobásra készülnek. Március harmincadikán Twitteren is jelezte, hogy hamarosan egy teljesen új terméket mutatnak be a Tesla márkanév alatt, ami nem egy új autót jelent majd.

Az otthoni használatra szánt telepeket két éve tesztelik 250 amerikai háztartásban, Kaliforniában. Ezeket konkrétan a Solarcity Corp. gyártja, aminek szintén Elon Musk a vezetője. Az április végi bejelentésen szóba kerülhet még az az öt milliárd dolláros óriásgyár is, amit Musk Nevadában épít azzal a céllal, hogy megduplázhassák a világ akkumulátor-gyártási kapacitását.

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.