A SpaceX megerősítette: a Google beszáll

Egymilliárd dollárt fektetett a Google és a Fidelity (egy amerikai befektetési alap) a SpaceX-be. Ez a cég értékét 10 milliárd fölé emelte.

A néhány napja keringő pletykát közlemény útján erősítette meg a rakétavállalat, hogy tényleg igaz a hír, a Google és a Fidelity financiális alap 1 milliárd dolláros befektetéssel valamivel 10 százalék alatti tulajdonrészt szerzett az Elon Musk vezette cég papírjai felett.

A SpaceX többek között olyan fejlett mikro-műholdak fejlesztésével foglalkozik, amelyek nagyméretű, hálószerű alakzatokban lesznek képesek működni. A tervek szerint nagyon olcsó internetet szolgáltatnak majd.


Egy másik SpaceX projekt, a többször felhasználható rakéták leszállóhelye (forrás: SpaceX) [+]

A Google már eddig is kacérkodott az extrém szolgáltatóvá válás gondolatával, a vállalat lassan négy éve a fejébe vette: azokat a területeket, ahol jelenleg a hagyományos módon nem vagy nagyon költséges módon lehetne csak biztosítani az internetkapcsolatot, ballonokról fednék le. Fél évvel ezelőtt pedig egy másik vonalon néhány milliárdért a mikro-műholdakkal is találkozott már a Google közelebbről.

Azóta történt

Előzmények