A Sony a versenytársnak, a Motorolának adta el érdekeltségeit

Hirdetés

A Sony Ericsson Mobile Communications AB ma bejelentette, hogy megegyeztek a Motorola Inc.-vel, s a Sony UI Holdings BV érdekeltségének 50 százalékát eladják a konkurens cégnek. A megállapodás pénzügyi vonzatait egyelőre nem kívánták megosztani a közvéleménnyel.

Az UI Holdings az UIQ Technology AB anyavállalata, mely teljes mértékben a Sony Ericsson tulajdona – tavaly vásárolták fel –, s a svéd szoftverfejlesztő UIQ a symbianos telefonok számára fejlesztette szoftverplatformját. Az összeolvadás célja a Sony Ericsson képviselői szerint, hogy a két vállalat közösen fejlessze tovább az UIQ technológiáját, mely az okostelefonok és a médiacentrikus telefonok piacán kíván erős szereplővé válni. A megállapodás után további résztvevőket várnak, akik az UIQ-technológia továbbfejlesztésében érdekeltek, s részt is kívánnak venni a folyamatban.

Miles Flint, a Sony Ericsson Mobile Communications elnöke a megállapodás kapcsán elmondta, hogy meg kívánják mutatni, milyen kiemelt jelentősége van a nyitott operációs rendszereknek a mobilkészülékek piacán. Alain Mutricy, a Motorola Mobile Devices divíziójának alelnöke a rugalmasságra téve a hangsúlyt, hasonlóképpen nyilatkozott.

Azóta történt

Előzmények