A Skype alapítóinak online tévéje nemsokára elindulhat


Janus Friis

A KaZaA fájlcserélő és az internetes telefonszolgáltató Skype alapítói által tervezett online kereskedelmi televízió beindítása már a közeljövőben várható – nyilatkozta a Skype egyik ötletgazdája, Janus Friis a Boersen nevű dán gazdasági lapnak.

A Venice fedőnevű projektben egy minőségi anyagokat sugárzó ingyenes tévét kívánnak elindítani, mely valójában a p2p-technológiát használva egy közvetítő szoftver segítségével a megadott és feltöltött tartalmakat szolgáltatja majd a felhasználóknak, feltehetően a digitális televíziózás összes előnyét kihasználva. A vállalkozás részleteit és a projekt pontos állapotát tökéletes konspirációval titkolják, ám Friis szerint egy-két hónap múlva már működni fog az új televízió, mert jelenleg már csak a tévétársaságokkal folytatnak tárgyalásokat, ugyanis csakis abszolút törvényes tartalmat szándékoznak kínálni.


Niklas Zennström

„Nem akarunk több pert” – utalt viharos múltjukra az üzletember. Az alapítók bíznak a sikerben, mert véleményük szerint ma a videotartalmak a legnépszerűbbek a világhálón, s a YouTube kedveltsége azt mutatja, kevés a kockázat vállalkozásukban – legalábbis a tartalmat illetően.

„Az időzítés tökéletes. Különben bele se vágnánk. A KaZaA-val és a Skype-pal szerencsénk volt, eltaláltuk az igényeket. Reméljük, hogy a következő projektünkre is hasonló jövő vár” – nyilatkozott terveikről optimistán Friis.

Azóta történt

Előzmények