A Samsung dobja a Blu-ray szabványt

A vállalat a tervekkel ellentétben már nem lép színre több ilyen típusú asztali lejátszóval. Se UHD-vel, se hagyományossal. Hoppá.

Hirdetés

A közelmúltban pletykaszinten felmerült, hogy a Samsung követve az Oppo példáját, kihátrálna az UHD Blu-ray szabvány mögül. Ezt erősítette, hogy a vállalat a várakozásokkal ellentétben sem a szeptemberi IFA-n, sem a januári CES-en nem mutatott be új termékeket, pedig korábban nem ez volt a szokásuk.
Nos, most kiderült, hogy ezek a híresztelések igaznak bizonyultak, hiszen a cég megerősítette, hogy a tervek szerint több ilyen termékük nem lesz. Sőt, a komplett Blu-ray szabványt elengedik, legalábbis az AVCeasar nevű oldal értesülései szerint.


[+]


A Samsung döntése egyrészt érthető, hiszen sok újat ebben a termékcsaládban már nem nagyon lehetett mutatni. Ahogy az online stream jelentősége nő, úgy csökken a hagyományos fizikai adathordozók szerepe. Viszont az is igaz, hogy az online stream nem képes olyan képminőséget produkálni, legalábbis az 4K HDR tartalmak esetén, mint az UHD Blu-ray korongok és lejátszók. Azaz ez utóbbiak egyelőre még alkalmasabbak arra, hogy kihozzák a csúcstévékben rejlő erőt.