A Qualcomm tulajdonába kerül a NUVIA

Hirdetés

A NUVIA új szereplő volt az IT-piacon, méghozzá annyira, hogy a készülő fejlesztésükről csak beszéltek. A Phoenix nevű mag azonban a fél éve megadott adatok alapján jónak tűnik, és így gondolja ezt a Qualcomm is, ugyanis bejelentették, hogy 1,4 milliárd dollár ellenében felvásárolják a céget.

Az akvizícióval a NUVIA szellemi tulajdonai, az összes készülő projekt, illetve a foglalkoztatott mérnökök a Qualcomm tulajdonába kerülnek. Az utóbbi vállalat – a sajtóközlemény szerint – az így megszerzett dizájnokat csúcskategóriás ultramobil eszközökben, új generációs notebookokban, illetve egyéb ipari területeken szeretné felhasználni.

Bár valószínű, hogy a Qualcomm az ARM Cortex magjaitól nem távolodik el teljesen, bizonyos piacokra saját, nagyobb teljesítményű dizájnt tervezhetnek, aminek nyilvánvaló előnyei vannak, tehát a NUVIA projektjeit jól fel tudják majd használni. Ennek ugyanakkor lesz némi átfutási ideje, legalább két év kell majd hozzá, hogy ténylegesen látni lehessen a mostani akvizíció előnyeit.

Azóta történt