A politikusokon múlik, kaphat-e gyilkos drónflottát a rendőrség

Connecticutban nagy érdeklődés övezi a halálos fegyverrel felszerelt repülő egységek kérdését, egyes civilek a kisebbségek elleni túlkapások eszközét látják az ötletben.

Connecticut lehet az első olyan amerikai állam, ahol a bűnüldöző szervek halálos fegyverrel felszerelt drónokat használhatnak, írja a Reuters. A képviselőház elé terjesztett jogszabály eredetileg a fegyveres drónok teljes tiltását tartalmazta, az utolsó pillanatban módosították.

Hirdetés

A rendőrség tehát nem csak könnygázt vagy sokkolót szerelhetne az egységekre, hanem akár az élet kioltására is alkalmas fegyverzettel láthatná el a drónokat. Egyelőre nem lehet tudni, átmegy-e a jogszabály, a Ház után a szenátusnak is jóvá kell hagynia a döntést, a civilek között viszont sokan nem értenek egyet az ötlettel.

Egy fegyverkiállításon bemutatott gépfegyveres drón
Egy fegyverkiállításon bemutatott gépfegyveres drón (forrás: Ottawa Citizen) [+]

Egyes hangok szerint visszaélésekre adna lehetőséget egy ilyen fegyver, pedig konfliktusból van éppen elég most is az államban. Arról nem is beszélve, hogy mi történik akkor, ha sikerül átvenni a hatalmat valamelyik rendőrségi drón felett egy bűnözőnek.

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:

Azóta történt

Előzmények