A net legnépszerűbb videója


Kylie

Ma már senki nem vonja kétségbe, hogy a technológiai fejlődés következtében az internet legnépszerűbb műfaja a kisvideó; bizonyítja ezt a videomegosztó oldalak hallatlan népszerűsége. A Viral Factory, egy brit marketingcég felmérést végzett, s megállapította a világháló legnépszerűbb videóinak rangsorát.

Az első hely kiadása nem okozott problémát, olyan elsöprő fölénnyel győzött egy kanadai videó, melyet körülbelül 900 millió ember nézett meg eddig világszerte. A „Star War Kid” (klónok itt) néven ismert privát felvételen Ghyslain Raza egy golfütőt használ jedifegyverként. Raza azt nyilatkozta, hogy a 2002-ben készült filmet nem a nyilvánosságnak szánták, véletlen volt az egész, s iskolatársai később találták meg, majd tették fel az internetre. A világhírűvé vált „harcos” azonban egyáltalán nem örült a népszerűségnek, végtelen megalázónak és sértőnek érezte a következményeket, s összesen 250 ezer dollár értékű kárpótlásért indított pert, de ez sem lassította a videó terjedését.


Az abszolút első

A második helyen egy romániai házi videó szerepel, melyet Numa Numa néven ismerhetünk, ezt körülbelül 700 millióan láttak eddig, a harmadik pedig egy nagyon híres felvétel, Paris Hilton szexvideója, a 1 Night in Paris, melyre 400 millióan voltak kíváncsiak. Ezt követi Kylie Minogue fehérneműt propagáló szexi reklámfilmje 360 millió nézővel.

Hiába, a Google vezetői tudták, mit csinálnak, amikor nemrég felvásárolták a YouTube-ot...

Azóta történt

Előzmények