A MultiSoft a legeredményesebb Navision-partner

Navision partnernapot tartott a Microsoft hazai leányvállalata, ahol többek között azt is megtudhattuk, hogy a Microsoft Business Solutions üzletág árbevétele 2004-ben több mint 50 százalékkal nőtt. A rendezvényen a „Legeredményesebb Navision Partner 2004-ben” díj is átadásra is sor került. A trófeát a MultiSoft Kft. vihette haza.

Hirdetés

A cég 2000 óta foglalkozik a Microsoft Business Solutions ágazat Navision ügyviteli rendszerének forgalmazásával, partnereik közé tartozik többek között a Schmitz-Cargobull, a Hödlmayr Hungária Logistics Kft, a NIFAST Hungary Kft, a Pilkington Hungary Kft, a GfK Hungária, a BMG Hungary, a Stora Enso, a NewYorker, a Renault Trucks teljes hazai viszonteladói hálózata, de olyan cégek is, mint a SZÁMALK Oktatási Kft., vagy az Editio Musica Budapest. A mai napig számított 65 implementálással a MultiSoft nemcsak a Microsoft legeredményesebb partnere, de egyben hazánk legnagyobb bevezetési tapasztalattal bíró cége is.

Kelemen Gábor, a cég vezetője a díj átvételekor kifejtette: a MultiSoft mint a Navision legrégebbi hazai forgalmazója valóban jelentős ügyfélkörrel rendelkezik, de természetesen ennyivel nem elégedhet meg. Közvetlen céljuk ezért ebben az évben a 20 százalékos bővülés, mely az időarányos adatok alapján teljesülni is látszik. Ebben a piacban még rengeteg kiaknázatlan lehetőség van. Magyarországon mintegy tízezer potenciális felhasználóval számolhatunk, melyek közül évente öt-hatszázat foglalkoztat a bevezetés kérdése, amiben jelentős szerepet játszik a beruházásokhoz kapcsolódó uniós támogatások rendszere, más vállalatok pedig külföldi anyavállalataik nyomására lépnek a bevezetés irányába. Ez utóbbi is oka annak, hogy itthon kisebb vállalatok is bevezetik a Microsoft vállalatirányítási rendszerét – tette hozzá a cégvezető.

A Microsoft Magyarország bejelentette a Microsoft Navision 4.0 magyarországi bevezetését is a rendezvényen. A dán Navision cég felvásárlása óta a 4.0 az első olyan verzió, mely egyesíti magában az ERP hagyományokat és a Microsoft fejlesztői tradícióit. A megoldás az előző verziókhoz képest egyszerűbb kezelhetőséget, az üzleti információkra való jobb rálátást, azokhoz könnyebb hozzáférést, a pénzügyi műveletek feletti nagyobb felügyeletet biztosít, illetve szorosabb integrációt tesz lehetővé a Microsoft többi alkalmazásával és technológiáival.

A főbb újdonságok között található az üzleti analitika funkció (előre definiált üzleti mutatók, viszonylag egyszerűen összerakható elemzések), a Microsoft Office Outlook kezelőfelületével megegyező megjelenés, a cégek között zajló összetett logisztikai és pénzügyi folyamatok kezelése (az üzleti partnerek online bonyolíthatják rendeléseiket, számlaforgalmukat).

A Microsoft Navision 4.0 révén, az eddigieknél nagyobb integráció valósítható meg a Microsoft más alkalmazásaival és technológiáival. Az üzleti analitika erősen épít az SQL szerver funkcióira és a Microsoft Office Excel pivot tábla adta elemzési lehetőségekre, a CRM funkciók pedig integrálhatók a Microsoft Office Outlook és ezen keresztül a mobil eszközök névjegykártyák, feladatok, és naptár funkcióival.

Érdekes újdonság a gyártástervezési és támogató modul, ami erőteljes fejlesztésen esett át. Új eszközöket kínál mind az egyszerű összeszerelés, mind pedig az összetett gyártási folyamatok támogatására. A grafikus GANTT-chart alapú erőforrás-tervezés különösen hatékony eszköz a kapacitások, rendelések gyors áttekintésére és átütemezésére.

Azóta történt

Előzmények