A Mozilla százezer dolláros donációja

Hirdetés

A Mozilla egyik munkatársának blogjában jelent meg a múlt héten a hír, hogy a közösség százezer dollárral fogja támogatni a Democracy Player fejlesztőit, a Participatory Culture Foundationt (PCF).

Mint Seth Bindernagel, a Mozilla közösségi programjának vezetője írja, szeretnének mind több olyan közösséget anyagilag is segíteni, akiknek törekvései hasonlóak a Mozilláéhoz, ezért is nyújtottak nemrég támogatást a szerzői jogok átalakításáért küzdő Creative Commons közösségnek.

A PCF esetében természetesen számításba vették azt is, hogy a nyílt forráskódú Democracy technológiája részben a Mozilla megoldásaira épül, de a legsúlyosabb érv az volt, hogy az ingyenes program fejlesztése gőzerővel folyik (jelenleg a 0.9.6-os verziónál tartanak), s rengeteg új szolgáltatást építenek a multimédiás programba, s ígéretes az eddigi munka, pedig roppant szűkös anyagi keretek állnak a rendelkezésükre.

A népszerű szoftver nevét egyébként a közeljövőben meg fogják változtatni, a hírek szerint Mirónak fogják hívni, mivel úgy ítélték meg, hogy a Democracy elnevezés túlságosan erőteljes politikai konnotációkat idéz fel.

A PCF a Democracy mellett más alkalmazásokat is fejleszt, például a Videobomb videomegosztó oldalt vagy a videotartalmak menedzselését segítő Broadcast Machine-t.

Azóta történt

Előzmények