A Motorola pályázik a Siemens-mobilokra

Hirdetés

A második pénzügyi negyedévben 35 százalékos nyereségcsökkenést jelentő Siemens AG önálló vállalattá szervezi hosszú ideje küszködő mobiltelefon-üzletágát, melyet a leválasztás után nem egyedül, hanem partnerek bevonásával tervez tovább működtetni. A divízió az elmúlt három hónapban 138 millió eurós veszteséget gyűjtött be, miközben forgalma 30 százalékkal, 842 millió euróra esett vissza. Klaus Kleinfeld elnök-vezérigazgató egyelőre nem kívánta megnevezni azokat a cégeket, melyekkel tárgyalásokat folytatnak, csupán annyit közölt: bízik abban, hogy rövid időn belül megtalálják a megfelelő társat.

A Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung a héten – forrásait nem nevezve meg – arról számolt be, hogy a Siemens előrehaladott tárgyalásokat folytat a Motorolával egy lehetséges együttműködésről, a felek azonban nem kívánták kommentálni az értesülést. Német lapok a potenciális társak közé sorolták az Acert is, ám a tajvani vállalat tagadta, hogy kapcsolatba lépett volna a Siemensszel.

A Siemensnek napi 1 millió euró veszteséget hozó divízió erős lemaradásban van a korszerű szolgáltatásokat és gyorsabb adatátvitelt támogató mobilkészülékek bevezetésével, emiatt piaci részesedése hosszú ideje apad. Az elmúlt év végén a céget a negyedik helyről szorította le a dél-koreai LG Electronics, most pedig az ötödik pozíciót volt kénytelen átadni a Sony Ericssonnak.

Azóta történt

Előzmények