A Microsoft a szegényekben látja a gazdagság forrását

Hirdetés


A Microsoft főnöke és India miniszterelnöke

A Microsoft Corp. és az India’s Reliance Communications Ltd. hétfőn bejelentették, hogy közösen indítanak Indiában egy internet-alapú televíziós szolgáltatást.

Az indiai vállalkozás 500 millió dollár licencdíjat fizet a redmondi cégnek a vállalat IPTV-szoftverének használatáért, s a szolgáltatás elindítását márciusra tervezik. Steve Ballmer, a Microsoft vezérigazgatója az együttműködés bejelentésekor elmondta, hogy Indiában egy egész más üzleti koncepció vezeti őket, mint a fejlett világban, ugyanis Nyugaton az internetes televíziózást kínáló cégek a jómódú fogyasztókat célozzák meg, ám itt, Ázsiában, a helyi körülményeket figyelembe véve, épp ellenkezőleg, a célközönség a szegénynek számítóak tömege. S Ballmertől elvárhatóan, a Microsoft-főnök roppant energikusan és magabiztosan értékelte az új vállalkozást: „Ez az együttműködés egyedülálló a fejlesztéseink között. Gyorsabban és messzebbre látóbban mozdulunk itt, mint bárhol a világon… tovább és tovább a gazdasági lánc vége felé”.

Jelen pillanatban a szubkontinensen 100 millió háztartás rendelkezik televízióval, ám a piac az elmúlt időszakban, az indiai gazdaság rohamos fejlődését követve, évente 20–25 százalékkal bővül. A Microsoft kiválóan választott partnert, az India’s Reliance Communications dinamikusan fejlődő cég – különösen a mobiltelefonálás területén –, 13 ezer város és 500 ezer falu tartozik az érdekeltségi körükbe.

Azóta történt

Előzmények