A mesterséges halhatatlanságon dolgoznak az oroszok

Hirdetés

Egy igazán nagyszabású terv megvalósítását határozták el orosz kutatók. Az évtizedek alatt véghezvihető munka célja olyan kibernetikus testek létrehozása, amik képesek tárolni elménket és személyiségünket. A Global Future 2045-re (GF 2045) keresztelt, a hasonló nevű konferencián bemutatott elképzelés elsődleges célja nem a materiális javak felhalmozása; az oroszok egy olyan, az egész világra kiterjedő társadalmi átalakulást szeretnének elérni, melynél a fő cél „egy békés világrend megteremtése, ahol a belső fejlődés mindennél fontosabb".

A projekt feje egy médiamágnás, Dmitrij Ickov, aki nyilatkozatában kijelentette, hogy az amerikaiak hadászati célú megoldásával szemben a GF 2045 célja nem az élet kioltása, hanem annak jobbá tétele és meghosszabbítása: „Az én munkámnak eltérő, humanitárius céljai vannak – az alapja a modern technológia, de egyfajta átfedést képez a gépek és az emberiség között, ami végtelen számú lehetőséget rejt magában. Már az elkövetkezendő pár évben képesek leszünk arra, hogy jobbá tegyük a rokkantak életét, s egy minőségibb életkörülményt biztosítsunk a számukra. Az én célom, hogy biztosítsam azt, hogy a megoldásunk mindenki számára elérhető és megfizethető legyen – nemcsak az elit és a katonaság számára." Ickov a februárban megtartott első GF konferencián vendégül látta a világ ötven legjobb tudósát: fizikusokat, szociológusokat, antropológusokat, filozófusokat,  akikkel  együtt dolgoznak ennek a mechanikus utópiának a megvalósításán.

A munkafolyamatban spirituális vezetők is részt vesznek. Érdekesség, hogy a projekthez maga a dalai láma is áldását adta; a konferencián megtartott beszédében kifejtette, hogy egy ilyen és ehhez hasonló, progresszív projektek kivitelezése „teljes mértékű felelősséget igényel, s egyéb célja nem lehet, mint mások, mint az emberiség szolgálata." A gépiesített evolúció folyamatát három főbb lépésben határozták meg: Az „Avatar A" egy olyan mechanikus test lesz, amit a gazdatest még a ráerősített diódák és elektródák segítségével képes irányítani – ennek a fejlesztése már javában zajlik, a prototípust pedig maga Ickov konferálta fel.

A második konstrukciót, az „Avatar B-t" 2025-ig tervezik megalkotni; itt már egy valódi emberi agyat terveznek átültetni egy mechanikus testbe. A harmadik, kikövetkeztethetően „Avatar C-nek" nevezett szakasz teljesítésére további tíz éve lesz a tudósoknak: itt már nem az organikus szervet, hanem magát az emberi tudatot ültetnék át egy „gépi agyba".

avatar

A munka itt még nem áll meg: az ezt követő években egy globális méretű, teljes társadalmi átalakítás következik, ahol a legfőbb szempont a béke megtartása és a belső világunk fejlesztése lesz. Egy ekkora terv megvalósítása, ez józan paraszti ésszel is belátható, nem két fillér. Ezzel tisztában vannak az alkotók is, így projektjükhöz örömmel fogadják az adományokat, továbbá a 2013-ban megrendezendő, New York-i konferencián további partnerek csatlakozását remélik.

  • Kapcsolódó cégek:

Azóta történt