Hirdetés

2019. március 20., szerda

Gyorskeresés

A macskákra is koncentrál a Snapchat

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: BBC

Nem hiába ők az internet urai: az embereken végzett sikeres kísérletek után már ők is használhatják a Snapchat arcfelismerős szűrőit.

Közmondás, hogy a macskák az internet urai – és mi sem bizonyítja ezt jobban annál, hogy a Snapchat most már nemcsak az emberi arcokat, de a macskákét is képes felismerni, és azt a népszerű szűrői segítségével átalakítani, kiegészíteni.


(forrás: Twitter) [+]

A minden bizonnyal korszakalkotónak is nevezhető fejlesztés nem sokkal azután érkezett, hogy az üzenetküldő alkalmazás napi felhasználói száma csökkenni kezdett – a korábbi 192 millióról 188 millióra esett vissza. Bár ez még nem igazán ad okot az aggodalomra, a cég történetének első ilyen adata lehet, hogy megijesztette a vezetőséget, ezért hívták segítségül a macskákat, egyelőre nem tudni, milyen eredménnyel. Az igazsághoz egyébként hozzátartozik, hogy nem a Snapchat az egyetlen, aki az arcfelismerésnél használt algoritmusokat igyekszik általánosabb irányba továbbfejleszteni: szeptemberben a Sony jelentette be, hogy autofókusz rendszerük a jövőben nemcsak az emberi, de az állati szemekre is „élesre áll” majd.

Gyártók, szolgáltatók

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.