A Lenovo készül a 2008-as pekingi olimpiára

Hirdetés


ThinkCentre A60

A több, mint 3500 számítástechnikai eszköz – szerverek, asztali gépek, monitorok és notebookok – leszállításával a Lenovo befejezte a XXIX. Pekingi Olimpiai Játékok tesztközpontjának felszerelését – adja hírül mai közleményében a vállalat.

A következő fázist a kritikus fontosságú tesztversenyek jelentik, amelyek „Sok szerencsét Peking” néven futnak idén augusztus 8-ától. Ennek során 42 esemény kapcsán a számítástechnikai hátteret minden aspektusból letesztelhetik, így biztosítva azt, hogy az olimpián minden rendben legyen. A tesztek mindössze hetekkel a 2008. augusztus 8-i nyitóünnepség előtt fognak befejeződni. „Az elkövetkező tesztek a 2008-as játékok főpróbái – így lehetünk biztosak abban, hogy számítástechnikai eszközeink, amelyek az egész rendezvény gerincét alkotják, megbízhatóan fognak működni. A csúcsteljesítményű eszközöket és a Lenovo technikai tudását ismerve – amit már a 2006-os torinói téli olimpián is bizonyított – biztosak vagyunk benne, hogy a vállalat sikeresen és problémamentesen fog támogatni minket a jövő évi játékokon” – mondta a pekingi olimpia szervezőbizottságának technológiai igazgatója, Yang Yichun.

A szervezőbizottságnak küldött utolsó szállítmány 242 szervert, 140 szerver szekrényt, 2375 asztali gépet és 141 notebookot tartalmaz, így játékok 7 városban levő 56 helyszíne (39 versenyközpont, valamint 17 adat- és szervezőközpont) számára elkülönített eszközök száma meghaladja már a 8200-at. Összességében a Lenovo hozzávetőleg 14 000 eszközt biztosít a 2008-as olimpia problémamentes lebonyolítása érdekében.


T60Wide

Ezeket az eszközöket 42 különböző rendezvényen tesztelik majd le, pl. a labdarúgó-világbajnokság selejtezőin, a pekingi nemzetközi maratonon, illetve nemzetközi teniszbajnokságokon. A 150 lenovós szakember számos partnerrel együttműködve fog dolgozni a tesztversenyek tökéletes lebonyolításán. „Bár hosszú évek óta tart a tervezés és az előkészítés folyamata, a tesztidőszak nagyon fontos, hiszen az olimpiai játékok számítógépes infrastruktúrájának üzembe helyezése a szó szoros értelmében az utolsó éjszakán fog végbemenni,” – nyilatkozta Alice Li, a Lenovo olimpiai marketingtevékenységéért felelős alelnöke.

Az olimpiai játékokat alkotó számítógépes infrastruktúra két legalapvetőbb eleme a ThinkPad T60-as notebook és a Kaitian KTS 660A asztali PC lesz. A Kaitian KTS 660A a Lenovo első integrált asztali PC-platformja, amelyet a cég kínai, japán és észak-amerikai kutatóközpontjai közösen fejlesztettek ki. A gép Kínában Kaitian KTS 660A, másutt pedig ThinkCentre A-sorozat néven kerül forgalomba. A kompakt kialakításnak és halk működésnek köszönhetően a gép kiválóan meg fog felelni a szervezőbizottság minden követelményének.

A játékok alatt rendkívül sok alkalmazás fut majd a Lenovo berendezésein, beleértve a játékok irányítási és szervezési rendszerét, a személyzeti beosztást, a versenyek időbeosztását, az akkreditációt, a logisztikát, a sportolók adatait, a kvalifikációkat, az időmérést, az eredménykijelzést és a jegyárusítást, valamint ezek üzemeltetik a Lenovo olimpiai falvakban levő internetes termeit és még sok minden mást is. Hét nagyvárosban – Pekingben, Csingtaóban, Tiencsinben, Csinhuangtaóban, Hongkongban, Sanghajban és Talienben – fog majd működni a tökéletes másolata e rendszerek nagy részének, melyeket távolról felügyelnek majd.

Azóta történt

Előzmények