A legjobb évét zárta az Apple

Elsősorban digitális zenelejátszójának köszönhetően megnégyszerezte negyedéves nyereségét az Apple Inc. Az utóbbi három hónapban 6,5 millió iPodot adtak el világszerte, amivel a világpiac háromnegyedét ellenőrzi az Apple. Steve Jobs vezérigazgató szerint ez volt a vállalat eddigi legjobb éve.

Negyedik pénzügyi negyedévében 430 millió dollár volt a vállalat nettó eredménye, szemben az egy évvel korábbi 106 millió dollárral, ami jelentősen meghaladta az előzetes várakozásokat. A árbevétel mindeközben 3,68 milliárd dollárt tett ki, ami 56 százalékos növekedést jelent, de elmarad a várttól. Az Apple új, állítólag videók lejátszására is képes iPod piacra dobására készül, elemzők szerint a termék bejelentésére egy a mai napra meghirdetett sajtókonferencián kerül sor.

A negyedik negyedévben nem csak az iPodok fogytak jól, az Apple ugyanis eladott 1,2 millió Macintosh számítógépet, ami csaknem 50 százalékos éves bővülést jelent. Az iPod esetében a hasonló statisztika különben 220 százalékos növekedésnek felel meg.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények