A KJK-Kerszöv új ruhája

CompLex Kiadó Jogi és Üzleti Tartalomszolgáltató Kft. néven folytatja munkáját a CD Jogtáráról jól ismert KJK–Kerszöv. A kiadó 2006. január végétől már az új néven működik, ezzel is igazodva a tulajdonos holland Wolters Kluwer csoportnál nemzetközi szinten megfigyelhető hangsúlyváltáshoz. A vállalat kiadáspolitikája ugyanis napjainkban jelentős változáson megy át, a hagyományos, nyomtatott kiadványainak szerepét fokozatosan átveszik az elektronikus tartalomszolgáltatási megoldások.

"A CompLex márkanevet és minőséget kiadványaink révén ügyfeleink már jól ismerik" – nyilatkozta a névváltásról Bucsi Szabó Zsolt, a cég ügyvezető igazgatója. "Az utóbbi évtizedben gyorsan változtak a szakmai ismeretek megszerzésének módszerei Magyarországon is. Ehhez igazodva – a hagyományos értelemben vett kiadóból – az informatikával támogatott megoldások szolgáltatójává vált maga a KJK–Kerszöv is" – tette hozzá az ügyvezető.

A CompLex Kiadó Kft. immáron Magyarország legnagyobb jogi és adóügyi kiadóvállalata. A Wolters Kluwer a világ 26 országában van jelen, árbevétele meghaladja a 3,3 milliárd eurót, 18 400 alkalmazottat foglalkoztat. Az 1955-ben alapított Közgazdasági és Jogi Kiadót 1995-ben vásárolta meg a holland kiadó. A Kerszöv Computer Kft. 1998-as megvásárlásakor a Wolters Kluwer egyesítette a két vállalkozást KJK–Kerszöv Jogi és Üzleti Kiadó Kft néven. Magyarországon a mostantól CompLex Kiadó néven működő vállalat mellett a szintén tekintélyes Akadémiai Kiadó, valamint a Műszaki Kiadó is a cégcsoport tagja. A CompLex Kiadó továbbra is a jogi, adózási és pénzügyi területeken jelenteti meg termékeit, viszont a közgazdaságtannal foglalkozó könyvek gondozása a jövőben az Akadémiai Kiadó feladata lesz.

Azóta történt

Előzmények